Project information
Klientská aplikace systému Onedata pro Windows

Information

This project doesn't include Faculty of Science. It includes Institute of Computer Science. Official project website can be found on muni.cz.
Project Identification
750/2024
Project Period
7/2024 - 6/2025
Investor / Pogramme / Project type
CESNET
MU Faculty or unit
Institute of Computer Science

Systém pro správu dat Onedata poskytuje komplexní možnosti distribuovaného uložení, sdílení a přístupu k datům. Z důvodu podpory FAIR principů a zpracování dat prostředky HPC je zvláště vhodný pro ukládání vědeckovýzkumných dat. Systém je využíván několika skupinami na Masarykově univerzitě, rovněž se chystá jeho nasazení v rámci služeb poskytovaných infrastrukturou e-INFRA CZ. Známou nevýhodou tohoto systému je absence nativní aplikace pro počítače s operačním systémem Windows.

Cílem projektu je vytvořit nativní aplikaci pro operační systém Windows, který bude zpřístupňovat data uložená v systému Onedata uživatelům tohoto operačního systému. Bude se jednat o aplikaci s jednoduchým grafickým rozhraním, ve kterém bude moci její uživatel provést autentizaci a nastavit základní parametry synchronizace. Uživatelé budou k datům přistupovat pomocí „virtuální složky“, se kterou budou moci pracovat běžným způsobem, který znají z obdobných aplikací poskytovaných komerčními cloudovými úložnými řešeními.

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.