Project information
Kreativně-kritické myšlení: základní přístup k výzvám moderní vědy a společnosti

Information

This project doesn't include Faculty of Science. It includes Faculty of Medicine. Official project website can be found on muni.cz.
Project Identification
MUNI/CORE/0460/2024
Project Period
7/2024 - 6/2025
Investor / Pogramme / Project type
Masaryk University
MU Faculty or unit
Faculty of Medicine

Tento předmět je zaměřen na rozvoj klíčových kompetencí – zejména kritického myšlení, práci s informacemi a zdroji, vědeckou komunikaci, etiku vědy, interdisciplinární a mezikulturní aspekty bádání, a dovednosti pro samostatnou práci. Tyto kompetence jsou nezbytné pro úspěšné studium na vysoké škole ve všech oblastech a pro přípravu studentů na budoucí profesní kariéru.
Kreativně-kritické myšlení se v současnosti stává stále důležitějším, protože moderní svět se rychle mění a vyžaduje nové způsoby řešení problémů. Tento předmět by studentům pomohl rozvíjet schopnost vidět věci z nových úhlů a hledat inovativní řešení, což jsou klíčové dovednosti pro budoucí úspěšné působení v oblastech vědy, technologií, podnikání, vzdělávání apod.
Dalším důvodem pro zařazení tohoto předmětu do celouniverzitního základu je to, že by pomohl vytvořit a rozvinout vzdělávací prostředí, které podporuje rozvoj kritického myšlení a důležitých mezipředmětových dovedností. Tento předmět by také přispěl k redukci přechodových problémů studentů při příchodu ze střední školy do prostředí vysokoškolského studia.
Zařazení tohoto předmětu do nabídky společného univerzitního základu by navíc umožnilo studentům rozvíjet své akademické kompetence nezávisle na zvoleném oboru. To by vytvořilo solidní základ pro úspěšné studium a přípravu na budoucí kariéru bez ohledu na konkrétní oborovou specializaci.
Celkově by tedy zařazení předmětu "Kreativně-kritické myšlení: základní přístup k výzvám moderní vědy a společnosti" do celouniverzitního základu přineslo řadu výhod pro studenty v různých oblastech studia a zároveň by přispělo k rozvoji naší společnosti.

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.